Leiva

"Monstruos" a Razzmatazz
Cristina Ruiz

El primer dels dos concerts que el madrileny Leiva oferia a la sala Razzmatazz de Barcelona s'obria amb "El último incendio", un tema del seu darrer disc, Monstruos (Sony Music, 2016)". Una cançó que començava molt suau però que segons passen els minuts es tornava molt rocker, amb molta presència de les guitarres. El show va continuar amb la melòdica "Lluvia en los zapatos" i amb la mítica "Animales" de l'època de Pereza. Tampoc va faltar "Windsor", una cançó que fa molts anys que toca en directe i que, segons va dir ell mateix, li costa deixar fora del repertori.

També va haver-hi moment pels homenatges, com el que li va donar al seu germà Juancho, guitarrista de la banda i vocalista del grup Sidecars, tocant per sorpresa el tema "Contra las cuerdas". Va agradar tant al públic que també el van incloure en el setlist de dissabte i, pel que va confirmar Leiva, a partir d'ara, també al setlist de la gira. La posada en escena estava molt cuidada, i damunt l'escenari tot era un espectacle. La connexió entre els músics era brutal. Transmetien la complicitat d'un grup d'amics que fan el que més els hi agrada. I ho fan molt bé. Tots tenen el seu espai i en conjunt sonen perfecte. Alguns d'ells, com el saxo "Tuli", l'hem pogut veure fins fa poc de gira amb La Gran Pegatina.

Segons avançava el concert anaven sonant els temes més esperats del darrer disc com "Breaking Bad", "Monstruos" i "Electricidad", mentre s'intercalaven altres clàssics com "Miedo" o  "Vis a Vis", i el públic es venia ben amunt. Leiva es marcava riffs amb un to molt èpic que deixaven extasiat al públic, com el de l'inici de "Sincericidio", single del disc, que va donar pas a "Lady Madrid", tema amb el que tancaria el concert i amb el que va aprofitar per demanar al públic que guardessin els seus mòbils i gaudeixin del directe.